Latest Jobs

Indian Army Clerk selection test model question papers

Indian Army Recruitment 2013 For Officer Post Indian Army Clerk selection test model question papersindian army Indian Army Clerk selection test model question papersIndian Army Clerk selection test model question papers

1. Tetracycline is used
(a) For air purification
(b) As a pest killer
(c) As anti-plague drug
(d) As a preservative
Answer: c

2. Refrigeration is a process in which the decomposition of food
(a) Retarded
(b) Stopped
(c) Speeded up
(d) Delayed
Answer: d

3. Thought, feeling and perception get altered when one is under the influence of
(a) Amphetamines
(b) Tranquilizers
(c) Morphine
(d) Hashish
Answer: d

4. An ideal godown for storing food grains is the one which keeps the grain
(a) With constant air circulation
(b) In proper humidity
(c) Cool and free from pest
(d) In well-lighted condition
Answer: c

5. The human body is immune to which disease?
(a) Jaundice
(b) Diabetes
(c) Small pox
(d) Tuberculosis
Answer: c

6. Mother’s milk is preferred to cow’s milk because it contains
(a) More fats and more lipids
(b) Less fats and less lipids
(c) More lipids and less fat
(d) More fats and less lipids
Answer: b

7. Which of the following are affected by AIDS?
1. Blood circulatory system
2. Nervous system
3. Immune system
4. Respiratory system
(a) l, 2and3
(b) 2,3and4
(c) 1, 2and4
(d)1,3and4
Answer: d

8. Which of the following chemicals is used for preserving fruit juices?
(a) Ammonium sulphate
(b) Sodium hydroxide
(c) Sodium benzoate
(d) Potassium nitrate
Answer: c

9. Which of the following is not a cereal?
(a) Rice
(b) Mustard
(c) Barley
(d) Maize
Answer: b

10. UP-308 is a variety of
(a) Wheat
(b) Rice
(c) Millet
(d) Cotton
Answer: a

11. Which of the following is adapted to grow in dry places?
(a) Hydrophytes
(b) Helophytes
(c) Xerophytes
(d) Sciophytes
Answer: c

12. Cotton fiber is rooted from
(a) Leaf
(b) Root
(c) Stem
(d) Seed
Answer: d

13. Plant identical to mother plant can be had from
(a) Seeds
(b) Stem cutting
(c) Both of these
(d) None of these
Answer: c

14. The biological process accomplished in preparing wine from grapes is very similar to the one
involved in the preparation of
(a) Curd from milk
(b) Cream from milk
(c) Quinine from cinchona
(d) Penicillin from penicillium
Answer: a

World Water Day is on?
Francois Hollande is the president of which country?
Full form of NPA.
Headquarter of WMO (World Meteorological Organization).
Who is the chairman of Chairman of the Unique Identification Authority of India (UIDAI?
Who is the author of the book ‘Joseph Anton: A Memoir’?

More Download Here

Indian Army Question Papers

Dont Forget to Like Us on Facebook To Recieve Regular Updates
likeUsAnimate Indian Army Clerk selection test model question papers Dont Forget to Subscribe Email To Recieve Regular Job Updates Enter your E-mail Address below for Free E-mail Alerts right Into your Inbox

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Don't Forget To "Activate" Subscription Link Sent to Your Email Please Activate The Confirmation Link Send In Your Inbox

Comments are closed.